دیفراست نکردن یخچال

علل دیفراست نکردن یخچال چیست؟

زندگی بدون یخچال برای همه ما سخت بوده و این دستگاه یکی از ضروری‌ترین وسایل در زندگی هریک از ما است. یخچال از آن دسته لوازمی است که بدون توقف در حال فعالیت است و همین امر موجب می‌شود که اختلال و خرابی در آن بیش‌تر از دیگر دستگاه‌های برقی رخ بدهد. دیفراست نکردن یخچال از آن دسته مشکلاتی است که در یخچال‌های قدیمی به فراوانی رخ می‌دهد. اما امروزه با روی کار آمدن سیستم دیفراست و قرارگیری آن در یخچال‌های جدید، بطورکامل این مشکل حل شده است. منظور از دیفراست، برفک‌زدایی و یخ‌زدایی است.

علت دیفراست نکردن یخچال بسیار گسترده است و می‌‍‌توانند موجب کاهش سرمای یخچال و درنتیجه خرابی موادغذایی شوند. در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین دلایل کار نکردن دیفراست یخچال می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

دیفراست یخچال چیست؟

همانطور که گفتیم سیستم دیفراست یخچال یا سیستم برفک‌زدایی یخچال از مهم‌ترین قطعات درون یخچال و فریزرهای تولید جدید است. منظور از دیفراست، یخ‌زدایی است. به عبارت دقیق‌تر می‌توان گفت سیستم دیفراست مربوط به زدودن برفک‌ها و یخ‌هایی است که به علت وجود عیب در بخش‌های مختلف یخچال اعم از ترموستات ایجاد می‌شود.

لازم به ذکر است که سیستم دیفراست پیش از هرچیزی و در ابتدا از ایجاد برفک و یخ در قسمت‌های متفاوت یخچال جلوگیری می‌کند. حال اگر به دلایل مختلف در یخچال برفک ایجاد شود، بصورت خودکار برفک‌ها را از بین می‌برد.

انواع سیستم دیفراست

سیستم دیفراست امروزه با توجه به نوع و مدل یخچال به دو نوع دستی و خودکار تقسیم و گروه‌بندی می‌شود. در مدل دستی شما باید خود عملیات برفک‌زدایی را انجام دهید. به این معنا که باید تمام موادغذایی درون یخچال را بیرون آورید و پس از چند ساعت با استفاده از یک سشوار برفک‌ها را آب نمایید. شایان ذکر است که در این مرحله شما نباید با کمک اجسام تیز برفک‌ها را جدا نمایید. چراکه ممکن است به بدنه و بخش‌های داخلی یخچال آسیب برسانند.

انواع سیستم دیفراست به دو دسته دستی و خودکار تقسیم می شوند.

سیستم دیفراست اتوماتیک درست همانند سیستم دیفراست دستی است. به عبارت دقیق‌تر این سیستم در مدت‌های معین و مشخصص، موتور یخچال شما را خاموش می‌کند. حال برفک‌ها آب می‌شوند و از دریچه‌های مخصوص از یخچال خارج می‌شوند. لازم به ذکر است که سیستم دیفراست اتوماتیک توسط یک المنت مخصوص کنترل می‌شود و در صورت نقص در آن، سیستم دیفراست بصورت خودکار از کار می‌افتد. خوب است بدانید که سیستم دیفراست خودکار در فاصله‌های زمانی مشخص کار می‌کند و شما می‌توانید در تنظیمات یخچال آن را به سادگی تغییر دهید.

نحوه عملکرد سیستم دیفراست

سیستم دیفراست مانع از آسیب دیدن اپراتور یخچال می‌شود و به این ترتیب تا حد بسیاری از خرابی یخچال جلوگیری می‌کند. عملکرد این سیستم در چنین شرایطی به اینصورت است که با بالا رفتن دمای اطراف، میزان جریان برق و الکتریسیته نیز افزایش می‌یابد و البته مقاومت الکتریکی بسیار کم می‌شود.

عملکرد سیستم دیفراست به بیان ساده اینگونه است که سنسور دیفراست شروع به اندازه‌گیری دمای اطراف اواپراتور کرده و درنهایت آن را به برد اصلی یخچال ارسال می‌کند. لازم به ذکر است که با توجه به مدل یخچال، سنسور دیفراست دمای خاصی جهت روشن شدن و خاموش شدن المنت درنظر می‌گیرد. حال زمانی که دما تا حد مشخص پایین آید، هیتر توسط فرمان سنسور روشن شده و شروع به آب کردن برفک‌ها می‌کند. پس از آب شدن برفک‌ها نیز هیتر با فرمان سنسور خاموش می‌شود.

علائم برفک‌زدایی نکردن یخچال

دیفراست نکردن یخچال با علائم و نشانه‌های بسیاری همراه است که شما با مشاهده آن‌ها باید به  دنبال علت دیفراست نکردن یخچال و درنهایت تکنیک‌های رفع آن باشید. بطورکلی مهم‌ترین و آشناترین علائم برفک زدایی نکردن یخچال عبارت است از:

  • اولین و مهم‌ترین نشانه برفک‌زدایی نکردن یخچال، جمع شدن برفک و یخ زدن قسمت‌های مختلف یخچال است. به همین جهت اگر با میزان زیادی از برفک و یخ زدگی به دلیل سرمای بسیار مواجه شده‌اید، حتما به دنبال علت دیفراست نکردن یخچال خود باشید.
  • کاهش دمای بیش از اندازه محفظه داخلی یخچال و فریزر از دیگر نشانه‌های دیفراست نکردن یخچال است. لازم به ذکر است که دیفراست نکردن یخچال در برخی مواقع منجر کاهش بیش از پیش محفظه یخچال فریزر خواهد شد و شما باید سلامت تمام اجزای خود را بررسی نمایید.
  • کار نکردن فن یخچال و فریزر
  • بالا بودن دمای فریزر یا یخچال
  • به گوش رسیدن صدای غیرطبیعی از یخچال
  • و…

بالا بودن دمای فریزر از علل شایع دیفراست نکردن یخچال است.

5 علت دیفراست نکردن یخچال

دلایل کار نکردن دیفراست یخچال بسیار گسترده است که بطورکلی 5 مورد از مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:

1ـ خرابی المنت(هیتر)

اگر المنت یا هیتر سیستم دیفراست یخچال نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، کارایی این سیستم با مشکل مواجه خواهد شد. خرابی المنت یا هیتر یکی از آشناترین دلایل کار نکردن دیفراست یخچال است و شما باید بلافاصله پس از مواجه شدن با این مشکل، سیستم دیفراست یخچال خود را بررسی نمایید.

برای اطمینان از درستی سیستم دیفراست در گام اول شرایط ظاهری این قسمت را بررسی نمایید. حال اگر در این ناحیه شکستگی یا آسیب‌دیدگی مشاهده کردید، باید نسبت به تعمیر یا حتی تعویض المنت یخچال یا فریزر خود اقدام نمایید.

خرابی المنت(هیتر) یکی از علل دیفراست نکردن یخچال است.

روش دیگر بررسی سالم بودن المنت، استفاده از مولتی متر است. به عبارت دقیق‌تر شما با این دستگاه می‌توانید تداوم جریان این قسمت را اندازه‌گیری نمایید. حال اگر متوجه شدید که جریان تداوم ندارد، به احتمال زیاد المنت یا هیتر سیستم دیفراست یخچال شما آسیب دیده است.

2ـ خرابی ترموفیوز

یکی‌دیگر از دلایل کار نکردن دیفراست یخچال، خرابی ترموفیوز است. لازم به ذکر است که ترموفیوز که به نام فیوز حرارتی معرفی و شناخته می‌شود،در کنترل دمای هیتر یخچال نقش دارد. حال اگر به هر دلیلی وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد، المنت در زمان مشخص شده خاموش نخواهد شد و بیش از حد گرم می‌شود و می‌تواند به قطعات داخلی یخچال آسیب برساند یا حتی جرقه ایجاد کند. خوب است بدانید که خرابی ترموفیوز را می‌توان در بسیاری از مواقع، علت خاموش شدن یخچال نیز در نظر گرفت.

برای بررسی سلامت ترموفیوز شما باید دانش فنی بالایی داشته باشید و قطعات الکترونیکی را به خوبی بشناسید. به همین جهت در صورتی که این توانایی را ندارید، به یخچال خود دست نزنید و از تکنسین‌های این حوزه کمک گیرید.

3ـ خرابی ترمودیسک(سنسور دیفراست)

اگر سیستم دیفراست یخچال شما به خوبی کار نمی‌کند، ترمودیسک یا سنسور دیفراست آن را حتما بررسی نمایید. برای بررسی سلامت این قطعه شما به دانش فنی بالا و البته اهم متر نیاز دارید.

برای بررسی ترمودیسک ابتدا سیم‌های دوطرف آن را باز نمایید و سپس با اتصال آن‌ها به اهم متر، مقاومت قطعه را اندازه‌گیری نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که مقاومت معمول ترمودیسک با توجه به مدل یخچال، عددی بین 2000 تا 40000 اهم است. درنتیجه می‌توان گفت اگر مقاومت به دست آمده خارج از محدوده مجاز باشد، ترمودیسک دستگاه شما خراب است و نیاز به تعویض دارد.

با بررسی سنسور دیفراست یخچال علت برفک زدایی نکردن یخچال را تشخیص دهید.

 

4ـ خرابی تایمر دیفراست(برد کنترل دیفراست)

اگر تایمر دیفراست شما خراب شود، عملیات دیفراست در زمان مشخص انجام نمی‌گیرد و به این ترتیب برفک در یخچال شما افزایش و سرمای آن کاهش می‌یابد. لازم به ذکر است که تعمیر تایمر نیاز به دانش فنی بالا و کامل دارد و اگر اطلاعات کاملی از این حوزه ندارید، بهتر است از تکنسین‌های ماهر ما در فیکسون کمک گیرید.

5ـ خرابی برد الکترونیکی دیفراست یا برد الکترونیکی اصلی

از دیگر دلایل کار نکردن دیفراست یخچال می‌توان به خرابی برد الکترونیکی دیفراست یا برد الکترونیکی اصلی اشاره کرد. برد الکترونیکی دیفراست عملکرد بخش‌های مختلف دیفراست را کنترل کرده و موجب هماهنگی با برد الکترونیکی اصلی می‌شود. برد الکترونیکی نیز همانطور که از نام آن مشخص است، تمام اجزای دستگاه را با یکدیگر تنظیم می‌کند و هرگونه اختلال در آن می‌تواند عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد. تعمیر یخچال در این شرایط را بهتر است به تکنسین‌های مجرب ما در فیکسون بسپارید.

اختلال در برد الکترونیکی دیفراست موجب می شود عملکرد دستگاه با مشکل روبرو شود.

جمع‌بندی

در مطالب فوق به معرفی و بررسی علت دیفراست نکردن یخچال پرداختیم. همانطور که گفتیم زندگی بدون یخچال برای همه ما سخت بوده و این دستگاه یکی از ضروری‌ترین وسایل در زندگی هریک از ما است. یخچال از آن دسته لوازمی است که بدون توقف در حال فعالیت است و همین امر موجب می‌شود که اختلال و خرابی در آن بیش‌تر از دیگر دستگاه‌های برقی رخ بدهد. دیفراست نکردن یخچال از آن دسته مشکلاتی است که در یخچال‌های قدیمی به فراوانی رخ می‌دهد. اما امروزه با روی کار آمدن سیستم دیفراست و قرارگیری آن در یخچال‌های جدید، بطورکامل این مشکل حل شده است. منظور از دیفراست، برفک‌زدایی و یخ‌زدایی است.

علت دیفراست نکردن یخچال بسیار گسترده است و می‌‍‌توانند موجب کاهش سرمای یخچال و درنتیجه خرابی موادغذایی شوند. از مهم‌ترین و اصلی‌ترین این دلایل می‌توان به خرابی المنت یا هیتر، خرابی ترموفیوز، خرابی تایمر دیفراست، خرابی ترمودیسک و خرابی برد کنترل اصلی یخچال اشاره کرد.

 

 

 

لطفا سوالات یا نظرات ارزشمند خود را برای ما بنویسید.
منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید