راهنمای کامل مراقبت و نگهداری جاروبرقی

راهنمای کامل مراقبت و نگهداری جاروبرقی

مقدمه

جاروبرقی محبوب‌ترین و پرکاربردترین لوازم برقی هر خانه است و همانند هر ابزار برقی دیگر پس از مدتی استفاده دچار خرابی می‌شود. با دانستن نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی شما می‌توانید طول عمر این دستگاه را تا حد بسیاری افزایش دهید و نیاز به تعمیر آن را کاهش دهید. در ادامه به ارائه کامل نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

مراقبت و نگهداری جاروبرقی

مراقبت و نگهداری جاروبرقی با در نظر داشتن چند نکته ساده امکان‌پذیر است که بطورکلی مهم‌ترین و موثرترین آن‌ها عبارت است از:

مطالعه دفترچه راهنمای جاروبرقی

اولین و مهم‌ترین گام جهت استفاده بهینه و بهتر از جاروبرقی، مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه است. در این دفترچه شما مشخصات فنی دستگاه را بطورکامل مشاهده خواهید کرد و می‌توانید با چگونگی عملکرد هر قطعه از دستگاه آشنا شوید. این دفترچه به شما کمک می‌کند که در طول مدت استفاده از جاروبرقی از مشکلات مختلف ازجمله داغ شدن جاروبرقی، خراب شدن سیم جمع‌کن جاروبرقی و… به خوبی جلوگیری نمایید.

برای مراقبت و نگهداری جاروبرقی ابتدا باید دفترچه راهنمای جاروبرقی را به طور کامل مطالعه کنید.

بررسی بخش کمربندی جاروبرقی

از دیگر نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی، برررسی کمربندی این دستگاه است که روی رول برس قرار دارد. لازم به ذکر است که افتادگی یا ترک خوردگی این کمربند نشان این است که شما باید نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. البته بسیاری از سرویس‌کاران و تعمیرکاران جاروبرقی توصیه می‌کنند که هر سال یک بار کمربندی جدید خریداری نمایید و آن را با قبلی تعویض کنید.

مراقبت از سیم جاروبرقی

سیم جاروبرقی از مهم‌ترین بخش‌های این دستگاه است و باید از آن به خوبی محافظت کرد. برای این امر در هنگام گره خوردن یا انسداد سیم، تا حد امکان از آزاد کردن سیم از پریز از طریق کشیدن خود آن خودداری نمایید. چراکه این امر علاوه بر آسیب زدن به سیم، موجب اتصال برقی نیز می‌شود. باز کردن گره سیم جاروبرقی باید با دقت و حوصله بسیار انجام گیرد.

اگر سیم جاروبرقی شما در بخش‌هایی از بین رفته یا اینکه آسیب دیده است، با چسب‌های برق آن‌ها را نپوشانید و نسبت به تعویض سیم هرچه سریع‌تر اقدام نمایید.

سیم جاروبرقی از بخش‌های مختلف مکانیکی و الکترونیکی تشکیل شده است و پس از گذشت زمان و در صورت استفاده نادرست در بخش‌های مختلف آن ایراد ایجاد می‌شود. بطورکلی مهم‌ترین و آشناترین مشکلاتی که برای سیم جمع‌کن یک جاروبرقی ایجاد می‌شوند، عبارت است از:

  • قطع شدن فیوز: اگر از جاروبرقی بصورت مداوم استفاده می‌کنید، فیوزهای شیشه‌ای آن سریع‌تر خراب می‌شوند و به این ترتیب در سیم جمع‌کن اختلال مشاهده خواهید کرد.
  • خراب شدن ترمز: اگر سیم جاروبرقی شما به بیرون کشیده شود و دیگر جمع نشود، به احتمال بسیار زیاد ترمز این سیم خراب شده است و باید هر چه سریع‌تر نسبت به عیب‌یابی جاروبرقی و درنهایت تعمیر آن اقدام نمایید.
  • خرابی فنر سیم جمع‌کن: در برخی مواقع خرابی فنر سیم جمع‌کن موجب بروز اختلال در عملکرد این قطعه مهم و کاربردی می‌شود.
  • پارگی سیم جاروبرقی: سیم جاروبرقی به دلایل مختلف پاره می‌شود و دیگر عملکردی ندارد. در این شرایط بهتر است از تکنسین‌های مربوطه جهت تعمیر جاروبرقی خود کمک گیرید و خود اقدامی انجام ندهید.
  • و…

خراب شدن سیم جمع‌کن جاروبرقی نیز به دلایل بسیاری رخ می‌دهد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کشیدن بیش از حد سیم: اولین و مهم‌ترین دلیلی که بصورت مستقیم موجب خرابی سیم جمع‌کن می‌شود، کشیدن بیش از حد سیم است. به همین خاطر تحت هیچ شرایطی اقدام به کشیدن بیش از حد این سیم نکنید.
  • نفوذ گردوغبار: با نفوذ گردوغبار به درون سیم جمع‌کن، احتمال خرابی این قطعه افزایش می‌یابد. به همین خاطر هم کیسه جاروبرقی خود را به موقع تخلیه نمایید و هم جاروبرقی خود را در محیطی قرار دهید که عاری از هرگونه گردوغبار باشد.
  • اتمام طول عمر مفید قطعه: همانطور که می‌دانید هر ابزار و وسیله‌ای که روزی خریداری می‌کنید، پس از گذشت یک بازه زمانی دچار خرابی و فرسودگی می‌شود و قابلیت‌های اولیه خود را تا حد بسیاری از دست می‌دهد. جاروبرقی نیز از این امر مستثنی نیست و پس از یک زمان طول عمر مفید قطعه سیم جمع‌کن و حتی دیگر قطعه‌ها به اتمام می‌رسد.
  • و…

یکی از مواردی که در مراقبت و نگهداری جاروبرقی اهمیت دارد سیم جاروبرقی و مشکلات مربوط به آن است.

 

تمیز کردن فیلترهای جاروبرقی و در صورت لزوم تعمیر و تعویض آن

فیلتر از مهم‌ترین بخش‌های داخلی یک جاروبرقی است که در عملکرد دستگاه و قدرت مکش آن نقش موثری دارد، بنابراین یکی از راه های مراقبت و نگهداری جاروبرقی تمیزکردن فیلتر است. فیلترها با برخورداری از ساختار فشرده، ذرات کوچک جمع‌آوری شده در محیط را به خود جذب می‌کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که قدرت به دام انداختن ذرات مختلف در فیلترها مشابه یکدیگر نیست.

بطور معمول در جاروبرقی‌ها فیلتر اولیه از نوع کیسه‌ای، ستاره‌ای یا کارتریجی است و در کنار آن یک فیلتر ثانویه یا ایمنی قرار گرفته است. با تمیز کردن فیلتر شما شاهد تاثیر چشم‌گیری در عملکرد دستگاه خود خواهید شد.

پیش از خرید جاروبرقی خوب است که در رابطه با انواع فیلترها اطلاعات کافی را به دست آورید تا به این ترتیب فیلتری با قدرت مکش و ماندگاری بسیار بالا انتخاب نمایید. خوب است بدانید که فیلتر هپا با توجه به مدل، ذراتی به کوچکی یک دهم میکرون را نیز به سادگی جذب می‌کند. هنگام تمیز کردن فیلتر هپا این نکته را در نظر داشته باشید که برخی از نمونه‌های این فیلتر قابل شستشو نیستند و با قرار گرفتن در معرض رطوبت، خاصیت خود را از دست می‌دهند.

برای تمیز کردن فیلتر جاروبرقی باید آن را بشویید، گردگیری کنید یا اینکه حتی یک فیلتر جدید خریداری نمایید. برای شستن فیلتر باید پیش از هرچیزی اطمینان حاصل کنید که فیلتر شما قابل شستن است یا خیر. در صورت قابل شستشو بودن فیلتر تنها کافی است که آن را با آب و مواد شوینده بشویید و در معرض آفتاب قرار دهید تا خشک شود. حال اگر فیلتر جاروبرقی شما قابل شستشو نبود، تنها کافی است که آن را بتکانید. در نهایت اگر به مدت طولانی یعنی 5 تا 6 ماه از یک فیلتر استفاده می‌کنید، بهتر است نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

قدرت مکش جاروبرقی وابسته به تمیز کردن فیلترهای جاروبرقی است.

خالی کردن و تمیز نگه داشتن کیسه جاروبرقی

بسیاری از جاروبرقی‌های موجود در بازار دارای یک نشانگر خاص هستند که به شما اطلاع می‌دهند کیسه پر است و باید آن را خالی نمایید. تعویض کردن و تمیز کردن کیسه جاروبرقی باید با توجه به مدل دستگاه انجام گیرد. این نکته را در نظر داشته باشید که تمیز کردن کیسه جاروبرقی از مهم‌ترین مراحل تمیز کردن جاروبرقی است.

کیسه‌های جاروبرقی در دو نوع دائمی و یکبار مصرف در بازار مشاهده می‌شوند و اگر می‌خواهید کیفیت جاروبرقی خود را حفظ کنید، بهتر است به سراغ نمونه‌های یکبار مصرف روید. برای تخلیه کیسه جاروبرقی باید چند مرحله را پشت سر گذاشت که به ترتیب انجام عبارتند از:

  • در گام اول جاروبرقی خود را از برق بکشید.
  • حال بررسی کنید که کیسه تمیزکننده به لوله وصل شده باشد. لازم به ذکر است که کیسه جاروبرقی درست در جایی قرار می‌گیرد که لوله دستی به بدنه اتصال دارد.
  • قفل دستگاه را پیدا کنید تا کیسه از جای خود خارج شود. بطور معمول یک ضامن یا دکمه در کیسه جاروبرقی تعبیه شده است که از لغزش کیسه به داخل بدنه جلوگیری می‌کند و شما می‌توانید آن را به خارج یا طرفین فشار دهید تا کیسه از جای خود خارج شود.
  • سری‌های متصل به بدنه را در این مرحله از کیسه خارج کنید. این قسمت از کیسه به بدنه جاروبرقی اتصال می‌یابد و در مدل‌های مختلف به روش‌های مختلف جدا می‌شود.
  • حال چک کنید که کیسه جاروبرقی شما نیاز به تمیز کردن و تعویض دارد یا خیر. بطور معمول پیشنهاد می‌شود که پیش از رسیدن کیسه به نصف ظرفیت، نسبت به تمیز کردن آن اقدام نمایید. چراکه وقتی کیسه سه چهارم پر است، جاروبرقی خوب کار نکرده و هوا از آن بطور کامل عبور نمی‌کند.
  • در این مرحله نوبت به خالی کردن کیسه جاروبرقی می‌رسد. کیسه را درون سطل زباله بتکانید و پس از خالی کردن کیسه را ببندید و به دیوار بزنید تا گردوغبار آن بطورکامل تخلیه شود.
  • کیسه جاروبرقی خود را بشویید و کمی صبر کنید تا کامل خشک شود.
  • کیسه را در جای خود قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که به درستی نصب شده است.
  • درنهایت وضعیت قرارگیری فیلتر و کیسه را بررسی نمایید.

تعویض و تمیز کردن کیسه جاروبرقی در مراقبت و نگهداری جاروبرقی اهمیت بسزایی دارد.

تمیز کردن پارویی جاروبرقی

پیش از هر چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که پارویی جاروبرقی قطعه‌ای است که به لوله تلسکوپی جاروبرقی اتصال می‌یابد و به این ترتیب شما می‌توانید ذرات گردوغبار را به درون کیسه جاروبرقی انتقال دهید.

علت مسدودی پارویی جاروبرقی، جارو کردن توده‌های حجیم و بزرگ به درون جاروبرقی است. برای تمیز کردن این قطعه روش‌های مختلف وجود دارد که اولین روش این است که با استفاده از چاقوی میوه‌خوری اقدام به خارج کردن کرک، پرز و… نمایید و دومین روش نیز این است که به کمک یک چنگال عناصر چسبیده و مسدود کننده پارویی جاروبرقی را خارج کنید. اگر به کمک روش‌های ذکرشده نتوانستید جاروبرقی خود را تمیز نمایید، پیشنهاد ما این است که از یک سیخ کمک گیرید.

تمیز کردن پارویی جاروبرقی به دلیل گیر کردن قطعات بزرگ در آن در مراقبت و نگهداری جاروبرقی اهمیت دارد.

برای جلوگیری از خرابی و مسدودی پارویی جاروبرقی، پیشنهاد ما این است که هر هفته این قطعه را تمیز کنید و تا حد امکان مانع از وارد شدن ضربه‌های سنگین به آن شوید.

مراقبت از دسته جاروبرقی

برخی از افراد امروزه برای تمیز کردن گوشه‌های سقف یا طاقچه‌ها از جاروبرقی استفاده می‌کنند، اما شما هر زمان که احساس کردید برای تعمیر جاروبرقی باید از این دستگاه استفاده نمایید، از یک نردبان کمک گیرید و به سراغ این دستگاه نروید.

دسته جاروبرقی همانند دیگر قطعات جاروبرقی با اختلالات بسیاری مواجه می‌شود که آشناترین و مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • بلند شدن صدای ناخوشایند و بسیار بلند از جاروبرقی: برخی از افراد به این دلیل به تعمیرکاران جاروبرقی مراجعه می‌کنند که هنگام کار با جاروبرقی، صدای زیاد جاروبرقی سبب نگرانی آن‌ها شده است. لازم به ذکر است که این صدا بطور معمول به دلیل گیر افتادن آشغال ایجاد می‌شود و باید هر چه سریع‌تر نسبت به تمیز کردن آن اقدام نمایید.
  • جرقه زدن دسته جاروبرقی: اگر هنگام کار با جاروبرقی متوجه شدید که دسته جرقه می‌زند، هرچه سریع‌تر دستگاه را خاموش و سیم آن را از پریز خارج نمایید. چراکه جرقه زدن دسته جاروبرقی بسیار خطرناک است و به دلیل فلزی بودن جنس آن ممکن است که این جرقه به بدنه نیز سرایت کند.

پس از کشیدن جاروبرقی ابتدا کمی صبر کنید تا برق بطور کامل از دستگاه خارج شود و درنهایت کلید موتور و زغال موتور و اتصالات موتور و کیت الکترونیکی موتور و پلات‌های درون سیم جمع‌کن و خود دوشاخه را چک نمایید و در صورت مشاهده هرگونه ایراد و مشکل با تکنسین‌های مربوطه تماس گیرید. این نکته را در نظر داشته باشید که یکی از اصلی‌ترین نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی، عیب‌یابی به موقع است.

  • خوب حرکت نکردن دسته جاروبرقی: از دیگر دلایل نیاز دسته جاروبرقی به تعمیر، خوب حرکت نکردن آن است. در دسته جاروبرقی آرمیچر به کمک یاطاقان موجب می‌شود که دسته به سادگی بچرخد. حال اگر بلبرینگ‌ها خراب شده باشند، آرمیچر دچار خرابی می‌شود و در عملکرد دسته جاروبرقی اختلال ایجاد خواهد کرد.
  • خراب شدن نگهدارنده‌های دسته جاروبرقی: اگر دسته جاروبرقی شما به خوبی کار نمی‌کند و در حرکت آن تغییراتی را مشاهده می‌کنید، ممکن است نگهدارنده دسته شما ایراد داشته باشد.
  • خراب شدن فیلترها: در برخی مواقع فیلترهایی که به دسته جاروبرقی شما اتصال دارند، دچار آلودگی و کثیفی می‌شوند و درنهایت موجب خوب حرکت نکردن و کار نکردن دسته جاروبرقی می‌شوند.
  • خراب شدن لوله‌های رابط جاروبرقی: از دیگر دلایل خرابی و تعمیر دسته جاروبرقی این است که در برخی موارد لوله‌های رابط خراب می‌شوند یا اینکه گذشت زمان موجب پوسیدگی آن‌ها می‌شود. در این شرایط شما باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعویض لوله‌های رابط اقدام نمایید تا آسیب جدی به دستگاه شما نرسد. بطور کلی تعویض یا تعمیر قطعات جاروبرقی را بهتر است خودتان انجام ندهید.
  • خراب شدن پیچ و مهره‌های دسته جاروبرقی: یکی از ساده‌ترین و البته شایع‌ترین دلایل خرابی دسته جاروبرقی، خراب شدن و شل شدن پیچ و مهره‌های آن است. لازم به ذکر است که دسته جاروبرقی از تعدادی پیچ و مهره تشکیل شده است که موجب می‌شوند جارو به سادگی در جهات مختلف حرکت کند.

در صورت کار نکردن درست دسته جاروبرقی پیش از هر چیزی پیچ و مهره‌ها را بطور کامل بررسی و نسبت به روغن‌کاری آن‌ها اقدام نمایید. البته اگر پیچ و مهره‌های دستگاه شما بطور کامل خراب شده است، باید یک دسته جدید تهیه نمایید.

  • ضربه به دسته جاروبرقی: در برخی موارد دسته جاروبرقی شما به دلیل ضربه‌هایی که طی روز به آن وارد می‌شود، دچار شکستگی می‌شود. به همین خاطر دسته جاروبرقی خود را هر از چند گاهی بررسی نمایید و در صورت شکستگی نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

تمیز کردن برس‌های جاروبرقی

گیر کردن مو و حتی پرز به برس جاروبرقی موجب کاهش مکش جاروبرقی میشود. و نتواند به خوبی گذشته زباله‌ها را جمع‌آوری نماید.

برای تمیز کردن برس جاروبرقی از قیچی یا چاقو استفاده نمایید و تمام موها و پرزهای گیر افتاده در این ناحیه را بطور کامل تمیز نمایید. البته برای نظافت بهتر و بیش‌تر برس جاروبرقی شما می‌توانید این قسمت را در آب قرار دهید تا فشار آب موجب از بین رفتن زباله‌های ریز شود یا اینکه به کمک یک مسواک این برس را تمیز نمایید.

بررسی روکش‌های دریچه‌ای جاروبرقی

‌روکش‌های دریچه‌ای یکی از قطعات مهم و اثرگذار در عملکرد جاروبرقی هستند و برای مراقبت و نگهداری جاروبرقی باید به سلامت آن‌ها توجه داشت. این پوشش‌ها برای جلوگیری از نشت گرد و غبار در پشت جاروبرقی تعبیه شده‌اند. البته در خنک نگه داشتن جاروبرقی نیز نقش دارند. به همین خاطر اگر تمیز کردن این قطعه را نادیده بگیرید، با گذشت زمان دمای دستگاه شما افزایش می‌یابد

تمیز کردن روکش‌های دریچه‌ای جاروبرقی تنها چند ثانیه از شما زمان می‌گیرد، اما جالب است بدانید با همین کار ساده شما می‌توانید عمر جاروبرقی خود را تا حد بسیاری افزایش دهید.

تعمیر و مراقبت چرخ‌های جاروبرقی

هر چند وقت یکبار با توجه به میزان سنگین استفاده، دستگاه خود را بیرون ببرید و اطمینان حاصل کنید که در چرخ‌ها یا غلتک‌های جاروبرقی هیچ آشغالی وجود ندارد. یکی از مهم‌ترین نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی، تمیز بودن چرخ‌ها یا غلتک‌ها است.

اگر حیوان خانگی دارید، تمیز کردن غلتک‌ها اهمیت بسیار بیش‌تری دارد. چراکه مو به سادگی در چرخ‌ها گره می‌خورد.

تمیز نگه داشتن لوله خرطومی جاروبرقی

تمیز کردن شلنگ یا لوله خرطومی از دیگر نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی است. برای این امر شلنگ کششی بلند را از لوله جدا کنید و طول آن را با پارچه مرطوب تمیز نمایید. حال با کمک یک نفر آن را تا حدی بکشید که صاف باشد و با کمی فاصله از زمین نگه دارید و درنهایت از پایین داخل آن را ببینید تا متوجه شوید لوله مسدود است یا خیر.

در صورت مسدود بودن لوله خرطومی، یک سیم خم شده یا آویز فلزی بردارید و با احتیاط درون شلنگ قرار دهید و گرفتگی  را به بیرون بکشید. این نکته را در نظر داشته باشید که با مسدود شدن لوله خرطومی، کشش دستگاه شما تا حد بسیاری کاهش می‌یابد.

تمیز کردن و تعمیر قطعات جاروبرقی

برای تمیز کردن جاروبرقی علاوه بر ظاهر آن باید داخل دستگاه را نیز تمیز نمایید. همانطور که گفتیم اصلی‌ترین نکته تمیز کردن جاروبرقی، تعویض به موقع کیسه و فیلتر جاروبرقی است. چراکه همانطور که گفتیم استفاده از جاروبرقی با کیسه پر در طولانی مدت موجب خراب شدن دستگاه خواهد شد.

 از مواردی که در تمیز کردن و تعمیر قطعات جاروبرقی باید به آن توجه ویژه شود فیلتر و کیسه جاروبرقی است.

با توجه به مدل، نوع جاروبرقی و تعداد دفعاتی که از آن استفاده می‌کنید. اما بطورکلی اگر هنگام استفاده از جاروبرقی متوجه شدید که کاهش آن کم شده است، باید نسبت به تمیز کردن جاروبرقی اقدام نمایید.

تمیز کردن جاروبرقی اصولی دارد که عدم رعایت آن‌ها موجب خرابی این دستگاه می‌شود. مهم‌ترین مراحل تمیز کردن جاروبرقی عبارت است از:

1ـ تمیز کردن دسته جاروبرقی و دیگر قطعات جانبی

در گام اول جاروبرقی خود را از برق بکشید و خرطومی، لوله تلسکوپی، سری پارویی و… را از دستگاه جدا نمایید. حال تمام قطعات را درون آب ولرم بریزید و با کمی مواد ضدعفونی کننده شروع به شستشو نمایید. درنهایت قطعات را از آب بیرون آورده و شروع به خشک کردن کنید.

2ـ تخلیه کیسه جاروبرقی یا تعویض پاکت

در بسیاری از موارد جاروبرقی به این دلیل خاک می‌دهد که کیسه آن پر است. شما باید کیسه جاروبرقی خود را در صورت پر شدن به سرعت تعویض نمایید.

3ـ تمیز کردن فیلتر جاروبرقی

مهم‌ترین و حساس‌ترین مرحله تمیز کردن جاروبرقی، تمیز کردن فیلتر است. چراکه فیلتر در تصفیه هوای ورودی از خرطومی به موتور نقش دارد و در صورت کثیف بودن آن، گرد و خاک به موتور وارد می‌شود.

4ـ تمیز کردن موتور جاروبرقی

از دیگر مراحل تمیز کردن جاروبرقی، تمیز کردن موتور است. برای نظافت موتور جاروبرقی تنها کافی است که گرد و خاک روی آن را تمیز کنید و مواظب باشید که آب به درون جاروبرقی نفوذ نکند.

5ـ تمیز کردن غلتک جاروبرقی

در این مرحله مو یا پرزهای گیر افتاده در چرخ یا غلتک جاروبرقی را تمیز نمایید و مواظب باشید که هیچ آسیبی به قطعات نرسد.

6ـ تمیز کردن بدنه جاروبرقی

پس از تمیز کردن محفظه داخلی و وسایل جانبی، نوبت به تمیز کردن بدنه بیرونی جاروبرقی می‌رسد. شما می‌توانید به کمک یک دستمال کاملا خشک بدنه جاروبرقی خود را بطور کامل تمیز کنید. البته در صورت وجود هر گونه لکه بیرونی نیز می‌توانید از شیشه پاک‌کن کمک گیرید.

نکاتی که باید برای مراقبت و نگهداری جاروبرقی به آن‌ها توجه کرد

برای مراقبت و نگهداری جاروبرقی، توجه به چند نکته الزامی است که مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:

 

استفاده نکردن از جاروبرقی در ساعات اوج مصرف

بطورکلی سرشب و زمانی که مصرف برق به دلیل روشن بودن چراغ‌ها و دیگر لوازم برقی بسیار بالا است، بدترین زمان استفاده از جاروبرقی است. با رعایت کردن این نکته مصرف برق و هزینه‌های برق برای شما بسیار کاهش و عمر جاروبرقی نیز به خوبی افزایش می‌یابد.

شایان ذکر است که نوسانات برق در ساعات اوج مصرف بسیار بالا است و کوچک‌ترین اتصال یا حتی کم و زیاد شدن شدت برق می‌تواند موجب نیم سوز شدن یا سوختن کامل جاروبرقی شود.

 

شستشوی قطعات قابل شستشو جاروبرقی

از دیگر نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی، شستن قطعات قابل شستشو است که موجب می‌شود دستگاه بطور موثری کار کند و مکش گرد و خاک و زباله را با قدرت انجام دهد.

با توجه به میزان استفاده از جاروبرقی، قطعات آن را هر 6 ما شستشو دهید. شستن قطعات جانبی جاروبرقی بهتر است که با آب گرم و شوینده انجام گیرد.

داغ شدن جاروبرقی

موتور اصلی‌ترین بخش جاروبرقی است که کارکرد صحیح جاروبرقی تا حد بسیاری وابسته به این قطعه است. داغ شدن موتور جاروبرقی و بطورکلی داغ شدن به دلایل بسیاری رخ می‌دهد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • خرابی ترموستات
  • نیم سوز شدن موتور
  • زیاد بودن بار موتور
  • پر بودن کیسه زباله، کثیف بودن فیلتر جاروبرقی و مسدود بودن لوله
  • خراب بودن فن موتور
  • خرابی لاستیک نگهدارنده موتور

خرابی ترموستات، لاستیک نگه دارنده و فن موتور از شایع‌ترین علل داغ شدن جاروبرقی است.

استفاده نکردن از جاروبرقی در مکان‌های مرطوب

یکی از مهم‌ترین نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی این است که سطوح خیس تحت هیچ شرایطی نباید با جاروبرقی تمیز شوند. تمیز کردن این سطوح مشکلات بسیاری در جاروبرقی ایجاد می‌کند که از مهم‌ترین و آشناترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ‌ورود آب به قطعات الکتریکی
  • سوختن موتور جاروبرقی
  • و…

تعمیر قطعات جاروبرقی

بسیاری از مشکلات و ایرادات جاروبرقی به سادگی قابل حل و رفع نیستند و شما یاید از یک تکنسین حرفه‌ای کمک گیرید. به همین خاطر پیشنهاد ما به شما این است که در صورت بروز هر گونه مشکل و ایراد در دستگاه خود، ابتدا عیب‌یابی نمایید و درنهایت نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید.

 

جمع‌بندی

در مطالب فوق به ارائه یک راهنمای کامل مراقبت و نگهداری جاروبرقی پرداختیم. همانطور که گفتیم جاروبرقی محبوب‌ترین و پرکاربردترین لوازم برقی هر خانه است و همانند هر ابزار برقی دیگر پس از مدتی استفاده دچار خرابی می‌شود که در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید با تیم فیکسون در تماس باشید. با دانستن نکات مراقبت و نگهداری جاروبرقی شما می‌توانید طول عمر این دستگاه را تا حد بسیاری افزایش دهید و نیاز به تعمیر آن را کاهش دهید. البته تعمیر جاروبرقی امری دور از ذهن و عجیب نیست و شما می‌توانید در صورت بروز هر گونه مشکل در این دستگاه از تکنسین‌های مربوطه کمک گیرید.

 

لطفا سوالات یا نظرات ارزشمند خود را برای ما بنویسید.
منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید